Ποικιλιες

Στο Κτήμα καλλιεργούνται οι ερυθρές ποικιλίες Ξινόμαυρο, Syrah, Merlot, Pinot noir, Montepulciano, Cabernet Sauvignon και Petit Verdot και οι λευκές Sauvignon blanc, Chardonnay, Gewurztraminer, Ασύρτικο.

Αμπελωνες

Το Κτήμα, περιβάλλεται από 440 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα, σε υψόμετρο από 630μ. έως 670μ. Το κλίμα είναι ηπειρωτικό: κρύοι χειμώνες με επαρκή βροχόπτωση και χιονοπτώσεις ενώ τα καλοκαίρια είναι ζεστά κατά την διάρκεια της ημέρας και δροσερά το βράδυ. Στην περιοχή του Ξινού νερού καθ’ όλη την διάρκεια του έτους πνέουν βόρειοι ήπιοι άνεμοι εξασφαλίζοντας χαμηλή σχετική υγρασία στην κόμη των πρέμνων, παράγοντας ιδιαίτερα σημαντικός για την υγεία των σταφυλιών. Τα εδάφη είναι φτωχά, αμμώδη αμμοαργιλώδη, με ελαφρώς αλκαλικό pH, καλή αποστράγγιση, επικλινή με νότια έκθεση. Οι αμπελώνες είναι φυτεμένοι με βόρειο προσανατολισμό των γραμμών, γραμμικοί υποστυλωμένοι με διαμόρφωση πρέμνων διπλό Royat. Οι καλλιεργητικές φροντίδες γίνονται με σεβασμό στο αμπέλι, και πραγματοποιούνται χειρωνακτικά, όπως και ο τρύγος με σκοπό την ελάχιστη καταπόνηση των αμπελιών και τη μέγιστη ποιότητα των σταφυλιών.

Οινοποιειο

Το οινοποιείο είναι διώροφο με στεγασμένο χώρο 870 τ.μ. ανά όροφο και είναι χτισμένο στις παρυφές των λόφων της περιοχής «Κοντή Καρυδιά». Στον υπόγειο χώρο γίνεται η οινοποίηση και αποθήκευση στην κάβα, στον πρώτο όροφο βρίσκονται τα γραφεία του οινοποιείου, η αίθουσα γευσιγνωσίας και χώρος εκδηλώσεων.