Κοντή Καρυδιά, ΠΓΕ Φλώρινα

Ερυθρός Ξηρός



Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο 60 %, Cabernet sauvignon 20 %, Montepulciano 20 %
Αμπελοτόπι: Κόκκινα Χώματα και Κοντή Καρυδιά
Οινοποίηση: Κλασσική ερυθρή οινοποίηση σε ελεγχόμενες συνθήκες που ακολουθείται από παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 9 με 12 μήνες ξεχωριστά για κάθε ποικιλία.
Χαρακτηριστικά: Λαμπερό πορφυρό χρώμα και σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών και ώριμων μαύρων φρούτων, όπως δαμάσκηνο. Βελούδινες ταννίνες και μπαχαρικά στην επίγευση.
Αρμονία / Food Pairing: Συνοδεύει ψητά κόκκινα κρέατα, barbeque και καπνιστά αλλαντικά και τυριά.