Ξινόμαυρο, ΠΟΠ Αμύνταιο

Ερυθρός Ξηρός



Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο
Αμπελοτόπι: Κόκκινα Χώματα σε υψόμετρο 630μ.
Οινοποίηση: Τα σταφύλια προέρχονται από παλιά κλήματα, με χαμηλή στρεμματική απόδοση. Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, οινοποίηση σε χαμηλή θερμοκρασία και ωρίμανση σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 9 μήνες που ακολουθείται από παλαίωση για επιπλέον 6 μήνες στη φιάλη.
Χαρακτηριστικά: Λαμπερό ρουμπινί χρώμα, με σύνθετο μπουκέτο, αρώματα κόκκινων ώριμων φρούτων, ντομάτας, αποξηραμένου δαμάσκηνου. Μαλακές ταννίνες, ισορροπημένη οξύτητα και μακριά επίγευση. Ενδείκνυται για μακρόχρονη παλαίωση.
Αρμονία / Food Pairing: Ταιριάζει ιδανικά με κρέατα ψητά και μαγειρεμένα, σάλτσες ντομάτας και πικάντικα τυριά.