Τούμπα, ΠΓΕ Φλώρινα

Ερυθρός Ξηρός



Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο 60 %, Syrah 20 %, Merlot 20 %
Αμπελοτόπι: Κόκκινα Χώματα
Οινοποίηση: Ερυθρή οινοποίηση σε ελεγχόμενες συνθήκες που ακολουθείται από ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 9 μήνες ξεχωριστά για κάθε ποικιλία.
Χαρακτηριστικά: Ένα χαρμάνι με ρουμπινί χρώμα, αρώματα ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων και βελούδινες ταννίνες.
Αρμονία / Food Pairing: Συνδυάζεται με κόκκινα κρέατα, ψητά, με πλούσιες σάλτσες, και κυνήγι. Συνοδεύει σκληρά κίτρινα τυριά.