Ποικιλιες

Στις ποικιλίες του Κτήματος περιλαμβάνονται Ξινόμαυρο, Syrah, Merlot, Pinot, Μontepulciano, Cabernetfranc, Ροδίτης, Ασύρτικο, Chardonnay, Sauvignonblanc, Gewurztraminer. Η στρεμματική απόδοση είναι κάτω από 700kg, τα εδάφη είναι φτωχά αμμοαργιλώδοι με πολύ καλή αποστράγγιση.

Αμπελωνες

Οι αμπελώνες είναι τοποθετημένοι στα πρανή των λόφων που περιστοιχίζουν το κτήμα, όπου την μεγαλύτερη περίοδο του έτους πνέουν βόρειοι άνεμοι είναι γραμμικοί υποστυλωμένοι, αναρριχώμενοι με διαμόρφωση πρέμνων διπλό Royat.

Οινοποιειο

Το οινοποιείο είναι δυόροφο και καλύπτει χώρο 870τμ ανά όροφο, είναι χτισμένο στις παρυφές των λόφων της περιοχής «Κοντή Καρυδιά». Στον υπόγειο χώρο γίνεται η οινοποίηση και αποθήκευση στο κελάρι, στον πρώτο όροφο βρίσκονται τα γραφεία του οινοποιείου, η αίθουσα γευσιγνωσίας και χώρος δεξιώσεων και εκδηλώσεων. Μελλοντικά στον δεύτερο όροφο θα δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας επισκεπτών.

Η φιλοσοφία μας

Η φιλοσοφία του Κτήματος Δημόπουλου για την παραγωγή ποιοτικών οίνων στηρίζεται στην παραγωγή υψηλής ποιότητας σταφυλιών στο αμπέλι, στην μη χρήση προσθέτων, ώστε το κάθε αμπελοτόπι να παρουσιάζει το δικό του "terroir".